
Smažené houby s mozzarellou
Ploché klobouky čerstvých hub plněné kysanou smetanou, sušeným česnekem a plátkem mozzarelly. Obalené v klasickém trojobalu.
Ingredience:
- 16 ks klobouků větších hub
- 16 ks plátků mozzarelly
- 16 lžiček kysané smetany
- sušeným česnekem
- pepř
- sůl
Postup:
1. Ploché klobouky čerstvých hub očistíme.
2. Každou vnitřní plochu potřeme lžičkou kysané smetany, osolíme, posypeme sušeným česnekem a opepříme.
3. Do klobouku vložíme plátek mozzarelly.
4. Přitiskneme a obalíme v mouce, vajíčkách a strouhance.
5. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme z obou stran do zlatova.
6. Podáváme se zeleninou, tatarskou omáčkou, brusinkovým džemem apod.