Odebírejte nás na YouTube
Selské sýrové fondue
Jedna z mnoha variant na chutné sýrové fondue. Vyzkoušejte si recept u Vás doma.
Ingredience:
- 500 g ementálského sýra (Primátor)
- 200 ml suchého vína
- 1 ks větší stroužek česneku
- 4 lžíce slivovice
- 3 lžíce škrobové moučky (solamylu)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- mletý pepř
- sůl
- nádoba na sýrové fondue
Postup:
- Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek.
- Za stálého míchání přidáme po lžících rozstrouhaný sýr a v troše rozmícháme škrobovou moučku.
- Přivedeme k varu, zalijeme citrónovou šťávou a slivovicí, dále nevaříme (dalším vařením by fondue tuhlo).
- Servírujeme v nádobě, pod kterou udržujeme stálou teplotu.
- Dlouhými vidličkami napichujeme kousky chleba a důkladně je namáčíme v horkém sýru.
Doporučení:
Vhodným doplňkem je je salát z hlávkového zelí a zbylé víno.