Segedínský guláš

Odebírejte nás na YouTube

Segedínský guláš

Další z pestré škály gulášových receptů, tentokrát s kysaným zelím.

Ingredience:

  • 500 g vepřového plecka
  • 3 cibule
  • špetka kmínu
  • kávová lžička mleté červené papriky
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • 500 g nakládaného zelí
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1/2 kelímku smetany (12%)

 

Postup:

  1. V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidáme červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.
  2. Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme přibližně 20 minut. Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše záklechtku tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
  3. Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme záklechtku, až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.