Šašlik

Jednoduchý a chutný recept na masový špíz - šašlik.

Ingredience:

  • 700 g jehněčího, nebo kůzlečího masa (v případě nouze můžeme použít vepřové)
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks cibule
  • 200 ml oleje
  • 4 listy bobkového listu
  • mletý pepř a sůl


Postup:

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky veliké přibližně 3 cm.
  2. Prolisujeme si česnek (nebo utřeme) a nakrájíme cibuli na kolečka.
  3. Připravíme si marinádu z oleje, který osolíme a opepříme, přidáme do něj cibuli, česnek a bobkový listy.
  4. Nakrájené maso promícháme v marinádě a necháme minimálně přes noc naložené v lednici.
  5. Před grilováním maso střídavě s cibulí napichujeme na kovové jehly.
  6. Během grilování můžeme maso potírat zbytkem marinády.