Rybí polévka

Odebírejte nás na YouTube

Rybí polévka

Recept na polévku z rybích hlav, zeleniny, koření a dalších ingrediencí.

Ingredience:

  • 4 ks kapřích hlav
  • 5 ks kuliček nového koření
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • 1 ks celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 l vody
  • muškátový oříšek
  • krutonky z bílého chleba
  • petrželka na ozdobení
  • sůl

 

Postup:

  1. Rybí hlavy očistíme, jednu mrkev, jednu petržel i cibuli oloupeme, oloupaný celer přepůlíme a vše dáme vařit do studené vody s bobkovým listem, novým kořením a solí.
  2. Zvolna vaříme, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndáme i s bobkovým listem a vývar přecedíme.
  3. Na rozehřátém másle osmahneme zbylou oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev i petržel, postupně zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
  4. Pak postupně za stálého míchání do ní vléváme vývar a vzniklý základ polévky necháme 5 minut vařit.
  5. Přidáme maso z kapřích hlav, polévku dochutíme špetkou muškátového oříšku, podle potřeby solí a ještě pár minut povaříme.
  6. Podáváme s krutonky a na drobno nasekanou petrželkou.

 

Příprava krutonů:

  1. Chleba zbavíme kůrky (můžeme použít i den staré rohlíky, ty kůrky nezbavujeme), nakrájíme na malé, pravidelné kostičky.
  2. Na pánvičce, na dobře rozpáleném oleji, je opečeme dozlatova.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.