Odebírejte nás na YouTube
Rizoto s kuřecím masem
Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.
Ingredience:
- 750 g podušené rýže
- 500 g kuřecích prsních řízků nebo noh bez kosti
- 100 g žampiónů
- 100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
- 75 g cibule
- 75 g tuku
- 50 g másla
- 50 g sterilované mrkve bez nálevu
- 50 g vývaru "B"
- 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
- sůl
Postup:
- Drobně nakrájené kuřecí maso orestujeme spolu s jemně nakrájenou cibulí, předem osmaženou na dávce tuku dorůžova.
- Očištěné, oprané, na jemno nakrájené plátky žampiónů osmahneme na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem B (z bílých kostí), krátce podusíme. Pokud nemáme vývar, můžeme si ho připravit z "kostky".
- Přidáme osmahnuté kousky masa, podle potřeby přisolíme, promícháme a krátce znovu podusíme.
- Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží.
- Jednotlivé porce rizota naaranžujeme (pro efekt můžeme použít tvořítko) na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.
Tip:
Zeleninu volíme podle našich chutí, můžeme vynechat mrkev a nahradit jí třeba zelenými fazolkami, nebo sušenými rajčaty. Pokud máme rádi exotiku, můžeme kuřecí maso nahradit krevetami.