Rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem

Rychlý pokrm z podušené rýže, opečených kousků kuřecího masa a sterilované zeleniny.

Ingredience:

  • 750 g podušené rýže
  • 500 g kuřecích prsních řízků nebo noh bez kosti
  • 100 g žampiónů
  • 100 g sterilovaného hrášku bez nálevu
  • 75 g cibule
  • 75 g tuku
  • 50 g másla
  • 50 g sterilované mrkve bez nálevu
  • 50 g vývaru "B"
  • 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • sůl

 

Postup:

  1. Drobně nakrájené kuřecí maso orestujeme spolu s jemně nakrájenou cibulí, předem osmaženou na dávce tuku dorůžova.
  2. Očištěné, oprané, na jemno nakrájené plátky žampiónů osmahneme na másle, přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, zastříkneme vývarem B (z bílých kostí), krátce podusíme. Pokud nemáme vývar, můžeme si ho připravit z "kostky".
  3. Přidáme osmahnuté kousky masa, podle potřeby přisolíme, promícháme a krátce znovu podusíme.
  4. Hotovou směs lehce promícháme s horkou udušenou rýží.
  5. Jednotlivé porce rizota naaranžujeme (pro efekt můžeme použít tvořítko) na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.


Tip:

Zeleninu volíme podle našich chutí, můžeme vynechat mrkev a nahradit jí třeba zelenými fazolkami, nebo sušenými rajčaty.