Rebarborový koláč

Rychlý drobenkový koláč s rebarborou.

Ingredience (těsto):

  • 1 hrnek cukru
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku mléka
  •  1/2 hrnku oleje

 

Ingredience (ostatní):

  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce cukru
  • 5 lžic hrubé mouky
  • rebarbora

 

Postup:

1. Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
2. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na špalíčky 1 - 2 cm dlouhé a posypeme jí těsto. Nakonec si z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou posypeme celý koláč.
3. Rychlý rebarborový koláč s drobenkou pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 - 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.