Quesadillas s kuřecím masem
Moučné nebo kukuřičné tortilly plněné pikantní směsí obsahující sýr a další přísady. Původně mexické jídlo dnes rozšířené jak v Americe, tak i v Evropě.
Ingredience:
- 8 ks menších tortill
 - 4 ks kuřecí stehenní nebo prsní řízky
 - 2 ks větších cibulí
 - 300 g sýra ementálského typu nebo cheddaru
 - 1 lžička třtinového cukru
 - směs pikantního koření
 - olej
 - sůl
 
Postup:
- Opláchnuté a dobře osušené kuřecí maso nakrájíme nadrobno
 - Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, přidáme ji k masu.
 - Osolíme a okořeníme, pak společně zprudka oresujeme na oleji v pánvi.
 - Nakonec opečené maso zasypeme třtinovým cukrem, promícháme a odstavíme.
 - Sýr nastrouháme nahrubo, rozdělíme je na 4 stejné hromádky.
 - Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme, položíme na ni jednu tortillu, posypeme polovinou sýru z jedné hromádky, čtvrtinou masové směsi a druhou polovinou sýra, navrch pevně přitiskneme druhou tortillovou placku a quesadillu opečeme po obou stranách, až se sýr roztaví a spojí tortilly k sobě.
 - Postup opakujeme, připravíme tak 4 porce.
 
Doporučení:
Velikost pánve by měla odpovídat průměru tortill. Masová směs může obsahovat další ingredience jako rajčata, čerstvě posekané bylinky, pórek,...