Puchero

Španělská polévka z hovězího vývaru, bílých fazolí, mrkve, jablka, salámu, cibule, koření a nočků.

Ingredience:

  • 400 g hovězího masa
  • 100 g česnekového salámu
  • 80 g bílých fazolí
  • 5 ks mladých cibulek
  • 5 ks kuliček pepře
  • 2 ks kuliček nového koření
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks jablka
  • špetka mletého pepře
  • špetka majoránky
  • voda
  • sůl

 

Ingredience (noky):

  • 100 g strouhanky
  • 40 g slaniny
  • 40 g šunky
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks vejce
  • sůl a voda na uvaření nebo olej na osmažení

 

Postup:

1. Propláchnuté fazole necháme ve vodě nabobtnat, pak dáme spolu s masem, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem do vody a vaříme doměkka, během vaření podle potřeby doléváme vodu.
2. Maso i koření vyndáme a do hovězího vývaru přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, nasekané cibulky, očištěné, na kostičky nakrájené jablko a vše povaříme ještě asi 15 minut.
3. Mezitím si připravíme noky tak, že šunku se slaninou nakrájíme na jemno, dáme do misky, přidáme oloupaný, utřený česnek, rozklepnuté vejce, strouhanku, vše dobře promícháme a z těsta vytvarujeme noky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě nebo osmažíme na rozpáleném oleji.
4. Hotovou polévku dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou a před podáváním do ní vložíme noky.