Odebírejte nás na YouTube
Pivní vepřový guláš
Na kostky nakrájené vepřové plecko zalité pivem, podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a paprikami.
Ingredience:
- 600 g vepřového plecka
- 4 ks stroužky česneku
- 2 ks cibule
- 2 ks papriky (jedna červená a jedna zelená)
- 2 ks chilli papričky
- 5 dl světlého piva
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžičky mleté papriky
- drcený kmín
- mletý pepř
- olej
- sůl
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem, osolíme a opečeme ho v hrnci na rozpáleném oleji.
- K masu přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a dáme opékat do tmavší hnědé barvy.
- Přidáme rajský protlak a mletou červenou papriku, promícháme a znovu krátce opečeme.
- Dochutíme kmínem, zalijeme pivem a horkou vodou tak, aby bylo vše pomořené a dusíme, dokud nebude maso téměř měkké.
- Papriky očistíme a zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky, opečeme je krátce v pánvi na oleji.
- K masu přidáme spolu s opečenými paprikami i chilli papričky, dle potřeby guláš dochutíme solí a pepřem, pokrm dodusíme doměkka.