Pivní vepřový guláš

Na kostky nakrájené vepřové plecko zalité pivem, podušené na cibulovém základě spolu s česnekem a paprikami.

Ingredience:

  • 600 g vepřového plecka
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 2 ks papriky (jedna červená a jedna zelená)
  • 2 ks chilli papričky
  • 5 dl světlého piva
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • drcený kmín
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl

 

Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem, osolíme a opečeme ho v hrnci na rozpáleném oleji.
2. K masu přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a dáme opékat do tmavší hnědé barvy.
3. Přidáme rajský protlak a mletou červenou papriku, promícháme a znovu krátce opečeme.
4. Dochutíme kmínem, zalijeme pivem a horkou vodou tak, aby bylo vše pomořené a dusíme, dokud nebude maso téměř měkké.
5. Papriky očistíme a zbavené jadřinců nakrájíme na tenké nudličky, opečeme je krátce v pánvi na oleji.
6. K masu přidáme spolu s opečenými paprikami i chilli papričky, dle potřeby guláš dochutíme solí a pepřem, pokrm dodusíme doměkka.