Odebírejte nás na YouTube
Perníková srdce
Typické pouťové perníkové srdce.
Ingredience (těsto):
- 550 g hladké mouky
- 3 vejce
- 50 g másla
- 1 lžička jedlé sody
- 50 g medu
- 8 g kakaa
- 200 g cukru moučky
- cca 50 ml mléka
- perníkové koření
- bílek na pomašlování
Ingredience (poleva):
- cca 130 g cukru moučky
- půl lžíce škrobu
- 1 bílek
Postup:
- Smícháme mouku, vejce, povolené máslo, jedlou sodu, med, kakao, cukr a perníkové koření. Během hnětení přiléváme mléko, dokud nevznikne hladké těsto. To zabalíme do fólie a necháme asi hodinu odležet v lednici. Pak ho vyválíme, vykrojíme z něj srdce, které pomašlujeme bílkem, a pečeme při 170-ti stupních podle velikosti asi 20 až 30 minut.
- Mezitím si na ozdobení připravíme glazuru. Prosátý cukr smícháme se škrobem a bílky, které ovšem přidáváme postupně. Na závěr glazuru důkladně prošleháme metličkou a můžeme začít zdobit. Zchladlé perníky zlehka navlhčíme vodou a pomocí kornoutku z pečicího papíru, kterému uřízneme špičku, ozdobíme podle vlastní fantazie.