Papriková polévka

Polévka připravená z kostiček barevných paprik, konzervy loupaných a nakrájených rajčat, oliv, nakládaných bílých fazolí a dalších ingrediencí.

Ingredience:

  • 125 g anglické slaniny
  • 1 plechovka bílých fazolí naložených v rajčatové omáčce
  • 1 plechovka loupaných, krájených rajčat
  • 1/2 sklenice černých oliv
  • 700 ml vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks menší cibule
  • černý pepře
  • sůl
  • nastrouhaný tvrdý sýr na ozdobu
  • 500 g červených, žlutých a zelených masitých paprik

 

Postup:

  1. V hrnci zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, zalijeme ji lžící olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova.
  2. Do polévkového základu vložíme na 1-1,5 cm nakrájené kousky paprik, za občasného zamíchání je dusíme tak 3 minuty.
  3. Přidáme plechovku nakrájených rajčat a rozpůlené černé olivy, vše zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme cca 25 minut.
  4. Do polévky dále přidáme plechovku bílých fazolí a necháme ji ještě 5 minut vařit.
  5. Polévku dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, při servírování jednotlivé porce ozdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.