Ořechovec s jablky
Jednoduchý hrnkový recept na ořechovou buchtu s jablky.
Ingredience:
- 1 hrnek hladké mouky
 - 1 hrnek mletých ořechů
 - 2 vejce
 - 3/4 hrnku cukru
 - 1/2 hrnku oleje
 - 3/4 hrnku mléka
 - 1 prášek do pečiva
 - 5-6 větších jablek
 - 1 vanilkový cukr
 - skořice
 
Postup:
Ušleháme bílky s cukrem do husté hmoty, následně zašleháme žloutky a také olej. Střídavě přidáváme mléko a mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva. Vše důkladně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Posypeme nastrouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí - dáme do trouby předehřáté na 180°C přibližně na 30 minut (buchta by se nám neměla příliš lepit na špejli).