Martinské rohlíčky

Odebírejte nás na YouTube

Martinské rohlíčky

Recept na jemné pečivo s oříškovou nádivkou.

Ingredience:

  • 540 g polohrubé mouky
  • 360 g tuku na pečení
  • 1 kelímek smetany ke šlehání 31 %
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g mletého cukru
  • 1 ks bílku
  • trochu rumu
  • vejce na potření

 

Postup:

  1. Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk a nalijeme šlehačku.
  2. Vypracujeme vláčné těsto.
  3. Mezi tím smícháme ořechy s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku.
  4. Těsto rozdělíme na 6 dílů.
  5. Z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6-8 dílů.
  6. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech (vyložený pečicím papírem) stočíme konce jako rohlíčky.
  7. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 15 minut dorůžova.


Doporučení:

Do těsta můžeme přidat ještě špetku soli, bude pak lépe kynout. Náplň můžeme obohatit lžičkou tekutého medu.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.