Odebírejte nás na YouTube
Marináda na kuře
Hořčično-kečupová marináda na kuřecí maso, případně králíka.
Ingredience:
- 1 ks králičí maso králík nebo kuře (naporcované)
- 1 lžička tabasco-chilli (nebo jiné pálivé koření)
- 1 lžička paprika - sladká
- 1 lžička pepř mletý
- 1 lžíce hořčice plnotučná
- 1 sklenice olej (2dcl)
- 0,5 sklenice kečup - sladký (Otma)
- 0,5 sklenice voda
- 5 stroužek česnek
- cibule k pečení
Postup:
- Veškeré ingredience řádně promícháme a potřeme tím naporcovaného králíka nebo kuře ze všech stran.
- Uložíme do pekáče a zalijeme zbylou marinádou.
- Necháme uležet v chladu alespoň 24 hodin a pak pečeme přikryté do změknutí.
- Když je maso měkké odkryjeme a dopékáme až se udělá ten správný sos bez vody, docílíme toho přidáním alespoň 2 větších cibulí při pečení.