Losos se špenátem

Na pánvi na másle opečené filety z lososa, servírované na podušeném špenátu, ozdobené snítky bylinek a kolečky citrónu.

Ingredience:

  • 4 ks filety z lososa bez kůže
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 450 g mraženého špenátu
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • čerstvě namletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • snítky bylinek a kolečka citrónu na ozdobu

 

Postup:

1. Filety lososa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citronovou šťávou.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, mražené špenátové listy necháme povolit, pak je nakrájíme nahrubo.
3. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a česnek, vmícháme špenát, pokrm osolíme a opepříme, necháme chvíli podusit, když se část vody odpaří, přidáme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu a vše ještě chvíli prohřejeme.
4. V pánvi na rozpuštěném másle opečeme filety lososa z obou stran.
5. Na talíře rozdělíme špenát na ten poklademe opečený filet z lososa, jednotlivé porce ozdobíme kolečky citrónu a snítky bylinek.