Limetkový dezert

Limetkový dezert

Nepečený korpus z BeBe sušenek doplněný krémem ze Salka, limetkové kůry a šťávy, želatiny a šlehačky.

Ingredience:

  • 500 g mléka Tatra Salka
  • 260 g BeBe sušenek (světlé nebo tmavé)
  • 100 g másla
  • 13 g želatiny (nejlépe plátkové)
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 4 až 8 ks limetek
  • papír na pečení
  • menší dortová forma

 

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky smícháme se změklým máslem.
2. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folií, formu poté uložíme do chladničky.
3. Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti), vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme do tuha vyšlehanou smetanu.
4. Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou.
5. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.