Limetkový dezert

Odebírejte nás na YouTube

Limetkový dezert

Nepečený korpus z BeBe sušenek doplněný krémem ze Salka, limetkové kůry a šťávy, želatiny a šlehačky.

Ingredience:

  • 500 g mléka Tatra Salka
  • 260 g BeBe sušenek (světlé nebo tmavé)
  • 100 g másla
  • 13 g želatiny (nejlépe plátkové)
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 4 až 8 ks limetek
  • papír na pečení
  • menší dortová forma

 

Postup:

  1. Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto a drobečky smícháme se změklým máslem.
  2. Hmotu vtlačíme na dno a stěny menši dortové formy, kterou předem vyložíme potravinářskou folií, formu poté uložíme do chladničky.
  3.  Salko nalijeme do mísy, přidáme strouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti), vmícháme želatinu připravenou dle návodu na obalu a zlehka zapracujeme do tuha vyšlehanou smetanu.
  4. Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou.
  5. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladu (nejlépe však přes noc), dokud krém neztuhne.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.