Lasagne plněné masovo-rajčatovou směsí

Odebírejte nás na YouTube

Lasagne plněné masovo-rajčatovou směsí

Těstovinové pláty, tzv. lasagne, zapečené v troubě proložené masovo-rajčatovou směsí a sýrovým bešamelem.

Ingredience:

  • 12-15 ks plátů lasagní
  • 500 g mleté vepřové plece
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžičky cukru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • 500-700 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 100 g nastrouhané goudy
  • 1/2 lžičky muškátového květu
  • špetka bílého mletého pepře
  • sůl
  • 100 g nastrouhaného parmazánu na zapečení
  • 1 lžíce olivového oleje na vymazání pekáčku

 

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět, pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a restuje cca 10 minut, dokud se maso nedrolí a nezešedne.
  2. Přidáme pasírovaná rajčata, cukr a dusíme 30 minut do zhoustnutí, podle potřeby dochutíme solí či cukrem.
  3. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku.
  4. Zalijeme mlékem a dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, na mírném ohni, za častého míchání, necháme povařit cca 30 minut.
  5. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou goudu a necháme rozpustit, podle potřeby přidáme mléko.
  6. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme olejem a dno zalijeme bešamelem.
  7. Na bešamel vyrovnáme nevařené plátky lasagní, na ně masovou směs, opět nalijeme bešamel, a tak vrstvíme do spotřebování všech surovin, nahoře by měla být masovo rajčatová směs, tu zasypeme parmazánem.
  8. Zapékáme v troubě na 180 °C cca 20-30 minut.
  9. Pak necháme ve vypnuté troubě ještě 15 minut dojít.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.