Květákový krém s kokosovým mlékem

Odebírejte nás na YouTube

Květákový krém s kokosovým mlékem

Chutě a vůně Asie se prolínají v této polévce jedinečným způsobem. Kokosové mléko tomu všemu dodává ten správný podtext a redukuje ostrost polévky na únosnou míru.

Ingredience:

  • 1 květák
  • 2 - 3 brambory
  • 500 ml vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 1 lžička chilli
  • 1 - 2 lžíce kurkumy
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 muškátové oříšku

 

Postup:

  1. Do hrnce dáme cibuli a chilli (pokud vaříme pro děti, můžeme chilli vynechat). Přidáme 1-2 lžíce kurkumy, česnek a vše společně orestujeme – bez oleje, aby se koření krásně provonělo.
  2. Následně přidáme květák, brambory, vývar a kokosové mléko. Nastrouháme trochu muškátového oříšku a vše důkladně promícháme. Polévku necháme provařit, aby se chutě spojily.
  3. Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka a podáváme. Na závěr ji můžeme ozdobit jarní cibulkou, koriandrem nebo například chipsy ze slaniny pro extra chuťový zážitek.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.