
Odebírejte nás na YouTube
Květákový krém s kokosovým mlékem
Chutě a vůně Asie se prolínají v této polévce jedinečným způsobem. Kokosové mléko tomu všemu dodává ten správný podtext a redukuje ostrost polévky na únosnou míru.
Ingredience:
- 1 květák
- 2 - 3 brambory
- 500 ml vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 1 lžička chilli
- 1 - 2 lžíce kurkumy
- 3 stroužky česneku
- 1/4 muškátové oříšku
Postup:
- Do hrnce dáme cibuli a chilli (pokud vaříme pro děti, můžeme chilli vynechat). Přidáme 1-2 lžíce kurkumy, česnek a vše společně orestujeme – bez oleje, aby se koření krásně provonělo.
- Následně přidáme květák, brambory, vývar a kokosové mléko. Nastrouháme trochu muškátového oříšku a vše důkladně promícháme. Polévku necháme provařit, aby se chutě spojily.
- Po uvaření polévku rozmixujeme dohladka a podáváme. Na závěr ji můžeme ozdobit jarní cibulkou, koriandrem nebo například chipsy ze slaniny pro extra chuťový zážitek.