Odebírejte nás na YouTube
Květákový krém s kokosovým mlékem
Chutě a vůně Asie se prolínají v této polévce jedinečným způsobem. Kokosové mléko tomu všemu dodává ten správný podtext a redukuje ostrost polévky na únosnou míru.
Ingredience:
- 1 ks menší květák
- 1 ks cibule
- 2 ks brambory
- 2-3 ks stroužky česneku
- asi 200 ml zeleninového vývaru
- asi 100 ml kokosového mléka
- 1 lžička chilli pasty
- muškátový oříšek
- sečuánský pepř
- bobkový list
- mletý kmín
- kurkuma
- sůl
Postup:
- Na oleji zpěníme cibulku, necháme ji jen zesklovatět a přidáme nasekaný česnek a lžičku chilli.
- Krátce orestujeme a přidáme obraný květák na růžičky a nakrájené brambory, orestujeme, posypeme kurkumou a zalijeme vývarem, vaříme do změknutí.
- Poté rozmixujeme v hustou kaši a zalijeme mlékem, dochutíme kořením a krátce provaříme a přidáme zeleninový vývar (vývaru dáváme tolik, jak kdo má rád polévku hustou či řídkou).
- Nalijeme polévku do misky a zdobíme orestovaným květákem s cibulí a směsí koření a bylinek na polévku.