Odebírejte nás na YouTube
Kuře z remosky
V remosce upečené chlazené čtvrtky kuřete, přes noc odležené pěkně okořeněné, spolu s brambory, rajčaty, cibulí, slaninou nebo špekem a bylinkami.
Ingredience:
- 2 ks chlazené kuřecí čtvrtky
- 3 ks masitá rajčata
- 1 ks mladá cuketa
- 500 g menších brambor
- 50 g uzené slaniny
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 1 svazek čerstvých bylinek (oregáno, tymián, rozmarýn)
- oblíbené koření na kuře
- sůl
Postup:
1. Maso promasírujeme olejem a oblíbeným kořením a necháme přes noc v lednici odležet.
2. Brambory pořádně vydrhneme a rozpůlíme, trochu posolíme.
3. Do remosky dáme kuře, které nezapomeneme ještě osolit, přidáme brambory, na kolečka pokrájenou cibuli a rajčata pokrájená na čtvrtiny, také bylinky, slaninu nebo špek a dáme péct.
4. Pečeme doměkka přibližně 60 až 90 min, podlévat nemusíme, zelenina pustí šťávu.
5. Na závěr těsně před koncem pečení přidáme máslo.