Křupavá kuřecí křidélka
Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.
Ingredience:
- 1 kg kuřecích křidélek
 - 2 ks lahvičky omáčky Hellmann’s American BBQ
 - 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 - 1 lžička granulovaného sušeného česneku
 - 1 lžička drceného černého pepře
 - 1 lžička sladké červené papriky
 - 1 lžička sušeného tymiánu
 - 1 lžička sušené cibule
 - 125 ml grilovací omáčky Hellmann´s SAMBA
 
Postup:
1. Konce křídel odřízneme. Vložíme do mísy, posypeme kořenící směsí, přidáme olej a omáčku Hellmann´s American BBQ. Vše důkladně promícháme. Křídla necháme marinovat přes noc.
2. Rozpálíme gril, do kterého jsme si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopíme.
3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 5 – 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
4. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA.