Křupavá kuřecí křidélka

Přes noc naložená kuřecí křidélka v pikantní marinádě z několika druhů koření, omáčky a oleje, která masu zajistí křehkost i křupavost.

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích křidélek
  • 2 ks lahvičky omáčky Hellmann’s American BBQ
  • 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje
  • 1 lžička granulovaného sušeného česneku
  • 1 lžička drceného černého pepře
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušené cibule
  • 125 ml grilovací omáčky Hellmann´s SAMBA

 

Postup:

1. Konce křídel odřízneme. Vložíme do mísy, posypeme kořenící směsí, přidáme olej a omáčku Hellmann´s American BBQ. Vše důkladně promícháme. Křídla necháme marinovat přes noc.
2. Rozpálíme gril, do kterého jsme si připravili uhlí a kousky dřeva a přiklopíme.
3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 5 – 8 minut, dokud nezačnou karamelizovat.
4. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann´s SAMBA.