Krtkův dort

Odebírejte nás na YouTube

Krtkův dort

V České republice velmi oblíbený dezert s banány.

Ingredience:

  • tuk na vymazání
  • kokos na vysypání
  • 125 ml mléko
  • 100 ml olej
  • 100 g cukr moučka
  • 2 ks vejce
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 180 g polohrubá mouka
  • 1 lžíce rumu

 

Ingredience (Náplň):

  • 40 g cukr moučka
  • 3 ks banán
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 80 g čokoláda na vaření
  • 1 balíček ztužovače šlehačky

 

Postup:

  1. Olej, cukr a žloutky si ušleháme. Po chvíli přidáme rum a zlehka zamícháme. Dále přidáme mouku, kterou si smícháme s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Dort pečeme při teplotě zhruba 180 °C po dobu 30 minut. Upečený korpus vytáhneme a necháme zchladnout.
  2. Korpus krtkova dortu vydlabeme. Od okraje po celém obvodu si ponecháme tak 2 centimetry. U spodní části dortu musíme opatrně, aby spodek byl neporušený.
  3. Na náplň do krtkova dortu smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Toto vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše dohromady.
  4. Banány podélně rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na takto navrstvený kopeček sypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu.
  5. Krtkův dort dáme do ledničky vychladit na několik hodin.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 14 dní bez reklam zdarma.