Odebírejte nás na YouTube
Krkonošské kyselo
Recept na krkonošské kyselo z chlebového kvasu, hub a smetany.
Ingredience:
- 200 g chlebového kvasu
- 50 g másla
- 50 g sušených hub (nebo 100g čerstvých hub)
- 1 cibule
- 4 vejce
- 1 dl smetany
- 500 g brambor
- sůl
- kmín
- 1 litr vody
Postup:
- Den předem si dáme namočit sušené houby (pokud máme čerstvé, tak tento bod přeskočíme).
- Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub a samotné houby, které předtím nasekáme (velikost je libovolná - tak jak je máme rádi).
- Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit.
- Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a osmažená umíchaná vejce.
- Zamícháme, přidáme smetanu a dochutíme.
- Do hotové polévky přidáme uvařené a rozkrájené brambory.