Odebírejte nás na YouTube
Králík na smetaně
K dobrému nedělnímu obědu zkuste třeba králíka na smetaně.
Ingredience:
- 1 králík, naporcovaný
- 125 g másla
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup:
1. Porce králíka osolíme a naskládáme do pekáče. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a mletou papriku, chvilku smažíme, aby se paprika rozvoněla, a pak přimícháme obě hořčice. Kastrůlek sundáme z plotny a ze všech stran králíka potřeme ještě teplou marinádou. Zbylou marinádou králíka zalijeme. Pekáč přetáhneme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne v lednici, aby maso vsáklo vůně koření.
2. Předehřejeme troubu na 200 °C. Pekáč s králíkem přikryjeme alobalem namísto fólie a dáme péct. Maso průběžně potíráme výpekem. Za tři čtvrtě hodiny alobal sundáme a do pekáče přilijeme mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání pečeme dalších pětačtyřicet minut. Tento králík je dobrý s bramborovou kaší a zeleným salátem.