Kimči
Korejské kysané zelí kimči je výborné samotné, nebo jako příloha k hlavním jídlům, či grilovaným masům.
Ingredience:
- 100 g soli
 - 1 ks mrkve
 - 2 ks červená papriky
 - 1 ks bílé ředkve
 - 1 ks jablka
 - 3,5 kg čínského zelí
 
Ingredience (zálivka):
- 30 ml sójové omáčky
 - 50 ml rybí omáčky
 - 30 ml ústřicové omáčky
 - 70 g zázvoru
 - 1 palička česneku
 - 1 svazek jarní cibulky
 - 2 lžíce mletého chilli
 - cukr a sůl
 
Postup:
- Očistíme čínské zelí - odstraníme poškozené vnější listy, rozkrojíme na čtvrtiny a odkrojíme košťál. Následně zelí nakrájíme na libovolné nudličky.
 - Na hrubém struhadle nastrouháme jablka, bílou ředkev, mrkev a na nudličky si nakrájíme papriky.
 - Následně vše vložíme do velké nádoby, kde vše pořádně prosolíme a důkladně promícháme.
 - Necháme odležet alespoň 8 hodin a v průběhu minimálně jednou důkladně promícháme.
 - Dále si připravíme zálivku, oškrábeme zázvor a následně nastrouháme, do zázvoru přidáme vše ostatní - chilli, cukr, utřený česnek, rybí, ústřicovou a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a promícháme (vznikne mám slaná a velmi pálivá směs).
 - Ze změklé zeleniny slejeme do nádoby šťávu a zeleninu propláchneme, abychom odstranili přebytečnou sůl.
 - Do zelné směsi postupně přidáme zálivku a opět pořádně promícháme.
 - Zelí dáme do velkých zavařovacích sklenic co nejvíce na těsno, tak abychom vytlačili přebytečný vzduch a zelí bylo zakryto zálivkou (nejlépe se nám budou sklenice plnit v rukavicích).
 - Směs ve sklenici necháme kvasit při pokojové teplotě přibližně jeden týden.
 - Můžeme ihned podávat samostatně, nebo jako přílohu k dalším pokrmům.