Jaselské dortíčky

Recept na kakaové vánoční cukroví zdobené vlašským ořechem.

Ingredience (těsto):

  • 21 dkg hladké mouky
  • 16 dkg másla
  • 7 lžic moučkového cukru
  • 4 dkg mletých vlašských ořechů
  • 3 zarovnané lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky citrónové kůry

 

Ingredience (náplň):

  • 4 dkg moučkového cukru
  • 4 dkg másla
  • 4 dkg mletých vlašských ořechů
  • rum

 

Postup:

Ze surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout (alespoň jednu hodinu). Poté z těsta vykrájíme kolečka, která upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 5-7 minut. Troubu je potřeba hlídat, aby se nám kolečka nespálila. Upečená a vychladlá kolečka slepujeme náplní (všechny suroviny utřeme dohromady a vytvoříme krém), vrchní díl polijeme čokoládovou polevou a případně ozdobíme vlašským ořechem (než čokoláda ztuhne).