Italská rajská polévka

Odebírejte nás na YouTube

Italská rajská polévka

Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat.

Ingredience:

  • 1 l vody
  • 2-4 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 g vařených nudlí nebo jiných těstovin, případně rýže
  • 5 ks kuliček celého pepře
  • 3 ks kuliček nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks skořice
  • 1 ks menší cibule
  • ocet, cukr a sůl
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • čerstvá bazalka na ozdobu

 

Postup:

  1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a veškeré koření.
  2. Vaříme asi 25 minut.
  3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku.
  4. Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem.
  5. Přecedíme a vložíme uvařené nudle (nebo rýži), zdobíme bazalkou.