Odebírejte nás na YouTube
Hovězí Stroganov
Rychlá minutka z kousků hovězího masa, nejlépe z pravé svíčkové.
Ingredience:
- 500 g svíčkové (nízkého roštěnce)
- 50 g másla
- 10 g hladké mouky
- 2 dl kysané smetany
- 2 ks cibule
- 1 lžíce rajčatového kečupu
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Odblaněné maso jemně naklepeme a nakrájíme přes vlákna na delší nudličky.
- Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, mletý pepř a opékáme 5 minut.
- Potom zaprášíme hladkou moukou a opékáme ještě 2-3 minuty.
- Zalijeme kysanou smetanou, rozmícháme, podusíme ještě 3 minuty, přidáme kečup a osolíme.
- V případě potřeby zahustíme solamylem.
TIP:
Stroganov můžeme ještě nastavit houbami. Ty přidáváme v bodě 2 výše uvedeného receptu. Jako přílohu zvolíme smažené bramborové hranolky nebo rýži.