Odebírejte nás na YouTube
Hovězí steak na kari
Plátky svíčkové marinované, zprudka opečené na oleji, zdobené čerstvě natrhanou řeřichou.
Ingredience:
- 600 g pravé svíčkové
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kari koření
- 1/2 lžičky cukru
- řeřicha
- pepř
- olej na opečení
Postup:
- Na 2 lžících rozpáleného oleje zpěníme kari koření, sójovou omáčku, med, cukr a trochu pepře, promícháme a necháme vychladnout.
- Plátky svíčkové rukou jemně naklepeme a naložíme je do marinády, necháme 20 minut marinovat.
- Na velké pánvi rozpálíme olej, vložíme steaky a po obou stranách je prudce 3 až 4 minuty opékáme (maso uvnitř by mělo zůstat růžové).
- Steaky osolíme a na talířích ozdobíme natrhanou řeřichou.