Grilovaný tuňák s grilovanou zeleninou

Marinované plátky tuňáka grilované na venkovním roštu grilu spolu s cibulovými špízy a rajčátky.

Ingredience:

  • 4 ks plátky tuňáka (filety, podkovy ...)4 ks plátky tuňáka (filety, podkovy ...)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička hořčice se semínky
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 4 ks špízy z plátků cibule
  • 8 ks malých rajčátek
  • další zelenina dle vlastního výběru (papriky, cukety ...)

 

Postup:

1. V misce smícháme worcesterskou a sójovou omáčku, hořčici, cukr, olej.
2. Plátky (filety, podkovy …) tuňáka naložíme do marinády.
3. Zakryté maso v marinádě dáme do lednice a marinujeme 1-2 hodiny.
4. Oloupanou cibuli rozdělíme na plátky, ty napícháme na špejle či grilovací jehly, rajčátka opláchneme a necháme důkladně okapat.
5. Plátky tuňáka i zeleninu grilujeme na dobře rozpáleném venkovním grilu, nejlépe jen na uhlících, po obou stranách 10-15 minut (jednou obrátíme), v průběhu grilování potíráme tuňáka i zeleninu zbytky marinády.
6. Jednotlivé porce masa ihned servírujeme obložené cibulovými špízy a rajčátky spolu s pečivem nebo jinou vhodnou přílohou.