Grilovaný chřest
Grilovaný chřest s marinádou ze sojové omáčky a sezamových semínek.
Ingredience:
- svazek chřestu
 - 1 lžíce slunečnicového oleje
 - 1 lžíce sezamového oleje
 - 2 lžíce sójové omáčky
 - 1 stroužek česneku
 - sezamová semínka
 
Postup:
- Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka.
 - Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky.
 - Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat.
 - Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opékáme a potíráme marinádou.
 - Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme.