Odebírejte nás na YouTube
Grilovaný chřest
Grilovaný chřest s marinádou ze sojové omáčky a sezamových semínek.
Ingredience:
- svazek chřestu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku
- sezamová semínka
Postup:
- Na marinádu smícháme oleje, sójovou omáčku a sezamová semínka.
- Chřest omyjeme a lehce ohneme, až se dřevnatý konec odlomí. Použijeme ho třeba do polévky.
- Špejlemi spojíme několik chřestů k sobě, budou se nám lépe obracet. Potřeme je marinádou a necháme chvilku marinovat.
- Poté na pánvi ( nejlépe grilovací) rozpálíme olej a chřest po obou stranách opékáme a potíráme marinádou.
- Nakonec do zbytku marinády prolisujeme stroužek česneku a naposledy potřeme.