Grilovaná kotleta v citronové marinádě

Marinované plátky vepřového karé, druhý den zprudka opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, případně na pánvi.

Ingredience:

  • 4 ks tak 2 cm silné vepřové kotlety bez kosti (karé)
  • 2 ks utřené stroužky česneku
  • 1 ks citrónu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • hrubě drcený pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Maso naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme.
2. V misce smícháme olej, česnek, tymián, nastrouhanou kůru a šťávu z citronu a promícháme, touto směsí potřeme maso a necháme v uzavřené nádobě několik hodin marinovat, nejlépe přes noc.
3. Po vyjmutí maso zčásti osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a na pánvi s trochou tuku restujeme zprudka z obou stran, cca 10 minut celkem.
4. Podáváme třeba s pečivem nebo zeleninou.

 

Doporučení:

V zimních měsících můžeme plátky karé takto naložené opéci na pánvi nebo pod grilem v troubě.