Odebírejte nás na YouTube
Frittata ze dvou druhů sýrů
Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni,…) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.
Ingredience:
- 150 g těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...)
- 85 g mraženého hrášku
- 85 g mražené kukuřice
- 50 g nastrouhaného čedaru
- 150 ml mléka
- 1/2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička tymiánových lístků
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1 ks červené papriky
- 1 ks pórku
- 2 ks vajec
- voda
- mletý pepř
- sůl
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout.
- Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru.
- Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu najemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř.
- Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova.
- Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.