Frittata ze dvou druhů sýrů

Odebírejte nás na YouTube

Frittata ze dvou druhů sýrů

Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni,…) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.

Ingredience:

  • 150 g těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...)
  • 85 g mraženého hrášku
  • 85 g mražené kukuřice
  • 50 g nastrouhaného čedaru
  • 150 ml mléka
  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks pórku
  • 2 ks vajec
  • voda
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout.
  2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru.
  3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu najemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř.
  4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova.
  5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.