Frittata ze dvou druhů sýrů

Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni …) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.

Ingredience:

  • 150 g těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...)
  • 85 g mraženého hrášku
  • 85 g mražené kukuřice
  • 50 g nastrouhaného čedaru
  • 150 ml mléka
  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička tymiánových lístků
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks pórku
  • 2 ks vajec
  • voda
  • mletý pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout.
2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru.
3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu na jemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř.
4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova.
5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.