Odebírejte nás na YouTube
Francouzské brambory
Maso s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
- 1 kg brambor
- 200 g masa (nejlépe uzeného)
- 5 ks vajíček
- 1 ks cibule
- 300 ml mléka
- 1 lžíce hořčice
- Sůl a pepř
Postup:
- Maso nakrájíme na malé kostičky.
- Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 3 vejce uvaříme na tvrdo a také nakrájíme na kousky (uvaříme pouze 3 kusy, zbytek si ponecháme do další části receptu).
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
- Do pekáč vložíme veškeré ingredience jako maso, brambory, cibuli, hořčici, nakrájená vejce a společně promícháme.
- Zbylá dvě vejce si rozšleháme s mlékem, solí a pepřem.
- Vaječnou směsí rovnoměrně přelejeme brambory v pekáčku.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C po dobu cca 30 minut dozlatova.
- Ihned můžeme podávat, ideálně s kyselou okurkou.