Odebírejte nás na YouTube

Francouzské brambory

Maso s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 200 g masa (nejlépe uzeného)
  • 5 ks vajíček
  • 1 ks cibule
  • 300 ml mléka
  • 1 lžíce hořčice
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. 3 vejce uvaříme na tvrdo a také nakrájíme na kousky (uvaříme pouze 3 kusy, zbytek si ponecháme do další části receptu).
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
  5. Do pekáč vložíme veškeré ingredience jako maso, brambory, cibuli, hořčici, nakrájená vejce a společně promícháme.
  6. Zbylá dvě vejce si rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. 
  7. Vaječnou směsí rovnoměrně přelejeme brambory v pekáčku.
  8. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C  po dobu cca 30 minut dozlatova.
  9. Ihned můžeme podávat, ideálně s kyselou okurkou.