Odebírejte nás na YouTube
Fleky s houbami
Těstovinové flíčky zapečené v troubě s houbami podušenými na slanině a cibuli, dochucené vejci rozšlehanými v mléce.
Ingredience:
- 250 g čerstvých nebo zmražených hub (směs hřibovité)
- 250 g těstovinových flíčků
- 100 g slaniny
- 2 ks vejce
- 1 dl mléka
- petrželka na ozdobu
- sádlo
- kmín
- pepř
- sůl
Postup:
1. Očištěné houby pokrájíme na plátky.
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou dusíme do měkka.
3. Těstovinové fleky uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené fleky scedíme, propláchneme a necháme okapat.
4. V pekáči promícháme fleky s podušenými houbami na slanině a cibuli.
5. Vejce rozmícháme s mlékem, zalijeme směs v pekáči, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme, až se na povrchu tvoří zlatá kůrčička.
6. Podáváme teplé, ozdobené petrželkou spolu s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
Doporučení:
Je dobré těstoviny nejprve 10-15 minut pěkně rozehřát v troubě, pak teprve zalít vejci rozšlehanými v mléce, pokrm se pak lépe zapeče a bude také dříve hotový.