Fleky s houbami

Těstovinové flíčky zapečené v troubě s houbami podušenými na slanině a cibuli, dochucené vejci rozšlehanými v mléce.

Ingredience:

  • 250 g čerstvých nebo zmražených hub (směs hřibovité)
  • 250 g těstovinových flíčků
  • 100 g slaniny
  • 2 ks vejce
  • 1 dl mléka
  • petrželka na ozdobu
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Očištěné houby pokrájíme na plátky.
2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou dusíme do měkka.
3. Těstovinové fleky uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené fleky scedíme, propláchneme a necháme okapat.
4. V pekáči promícháme fleky s podušenými houbami na slanině a cibuli.
5. Vejce rozmícháme s mlékem, zalijeme směs v pekáči, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme, až se na povrchu tvoří zlatá kůrčička.
6. Podáváme teplé, ozdobené petrželkou spolu s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

 

Doporučení:

Je dobré těstoviny nejprve 10-15 minut pěkně rozehřát v troubě, pak teprve zalít vejci rozšlehanými v mléce, pokrm se pak lépe zapeče a bude také dříve hotový.