Odebírejte nás na YouTube
Filet ze štiky na rozmarýnu
Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.
Ingredience:
- 2 ks filety ze štiky
- olej a máslo na opečení
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 ks větvičky rozmarýnu
- sůl
Postup:
1. Filety omyjeme a řádně osušíme.
2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu.
3. Připravenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat.
4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.