Filet ze štiky na rozmarýnu

Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.

Ingredience:

  • 2 ks filety ze štiky
  • olej a máslo na opečení
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks větvičky rozmarýnu
  • sůl

 

Postup:

1. Filety omyjeme a řádně osušíme.
2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu.
3. Připravenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat.
4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.