Odebírejte nás na YouTube
Eintopf s rajčaty a fazolemi
Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve.
Ingredience:
- 400 g sekaných rajčat z konzervy
- 300 g klobás (různé druhy)
- 200 g mrkve
- 200 g pórku
- 70 g anglické slaniny
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 ks snítky tymiánu
- 2 ks stroužků česneku
- 1 ks konzervy bílých fazolí v tomatové omáčce
- 1 ks chilli papričky
- 1 ks velké cibule
- mletý pepř
- olej
- cukr
- sůl
Postup:
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka, očištěnou mrkev na půlkolečka a chilli papričku zbavenou semínek na nudličky.
- Na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pórek, mrkev, na kolečka nakrájenou klobásu, chilli papričku a vše orestujeme.
- Do hrnce přimícháme fazole i s tomatovou omáčkou, vše zalijeme sekanými rajčaty, vývarem, dochutíme solí, pepřem a 15 minut necháme zvolna provařit.
- Nadrobno nasekaný tymián dáme do hrnce, podle potřeby eintopf dochutíme solí, pepřem, případně cukrem, asi 3 minuty povaříme a odstavíme.
- Ihned můžeme podávat, buď samotné, nebo s domácím pečivem, například je ideální domácí chleba.