Eintopf s rajčaty a fazolemi

Ostrá hutná polévka z bílých fazolí naložených v tomatové omáčce, sekaných rajčat, cibule, pórku, mrkve.

Ingredience:

  • 400 g sekaných rajčat z konzervy
  • 300 g klobás (různé druhy)
  • 200 g mrkve
  • 200 g pórku
  • 70 g anglické slaniny
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks snítky tymiánu
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks konzervy bílých fazolí v tomatové omáčce
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks velké cibule
  • mletý pepř
  • olej
  • cukr
  • sůl

 

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, omytý pórek na kolečka, očištěnou mrkev na půlkolečka a chilli papričku zbavenou semínek na nudličky.
2. Na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pórek, mrkev, na kolečka nakrájenou klobásu, chilli papričku a vše orestujeme.
3. Do hrnce přimícháme fazole i s tomatovou omáčkou, vše zalijeme sekanými rajčaty, vývarem, dochutíme solí, pepřem a 15 minut necháme provařit.
4. Nadrobno nasekaný tymián dáme do hrnce, podle potřeby eintopf dochutíme solí, pepřem, případně cukrem, asi 3 minuty povaříme a odstavíme.