Odebírejte nás na YouTube

Dušená mrkev

Dušená mrkev, která se skvěle hodí k bramborám, pečivu či vepřovým výpečkům.

Ingredience:

  • 500 g mrkve
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 200 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

 

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, hodíme do hrnce s olejem a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a koření, se kterým nešetříme.
  3. Promícháme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit doměkka (přibližně 20 minut).
  4. Občas je dobré směs promíchat a sledovat, zda se na dně nepřipaluje.
  5. Podáváme jako lehkou večeři, nebo přílohu k masům.


Tip:

Jakmile přidáváme koření, můžeme přidat také chilli pro zajímavější chuť.

Přihlaste se, abyste mohli hodnotit.

Přihlaste se pro plný přístup

Chcete hodnotit recepty, soutěžit nebo si užívat web bez reklam? Přihlaste se – noví uživatelé získají prvních 7 dní bez reklam zdarma.