Odebírejte nás na YouTube
Dršťková polévka
Hutná obědová polévka z hovězích drštěk a kořenové zeleniny.
Ingredience:
- 1 kg hovězích drštěk
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 2 vrchovaté lžíce sádla
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička cayenského pepře
- 1 hrst majoránky
- 5 ks stroužků česneku
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1 ks kousek celeru
- mletý černý pepř
- voda
- sůl
Postup:
- Dršťky (koupila jsem již očištěné, nepředvařené) překrájíme a necháme 2x - 3x provařit ve vodě, vodu pokaždé vyměníme.
- Do hrnce dáme kořenovou zeleninu v celku, osolíme, přidáme ovařené dršťky a povaříme je doměkka, pak je zcedíme a vývar ponecháme.
- Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku a pořádně promícháme, zalijeme vývarem z drštěk a doředíme vodou.
- Ochutíme pepřem a cayenským pepřem, solí, utřeným česnekem.
- Cca 3/4 drštěk nakrájíme na nudličky a zbytek posekáme nadrobno, vhodíme je do polévky, doladíme chutě a nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku.