Dršťková polévka
Hutná obědová polévka z hovězích drštěk a kořenové zeleniny.
Ingredience:
- 1 kg hovězích drštěk
 - 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
 - 2 vrchovaté lžíce sádla
 - 2 lžíce mleté sladké papriky
 - 1 lžička cayenského pepře
 - 1 hrst majoránky
 - 5 ks stroužků česneku
 - 1 ks mrkve
 - 1 ks petržele
 - 1 ks kousek celeru
 - mletý černý pepř
 - voda
 - sůl
 
Postup:
- Dršťky (koupila jsem již očištěné, nepředvařené) překrájíme a necháme 2x - 3x provařit ve vodě, vodu pokaždé vyměníme.
 - Do hrnce dáme kořenovou zeleninu v celku, osolíme, přidáme ovařené dršťky a povaříme je doměkka, pak je zcedíme a vývar ponecháme.
 - Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku a pořádně promícháme, zalijeme vývarem z drštěk a doředíme vodou.
 - Ochutíme pepřem a cayenským pepřem, solí, utřeným česnekem.
 - Cca 3/4 drštěk nakrájíme na nudličky a zbytek posekáme nadrobno, vhodíme je do polévky, doladíme chutě a nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku.