Po domácku sušené vepřové maso

Sušené maso je oblíbená pochoutka při posezení s přáteli. Je to také výborný zdroj energie na cesty. Má výhodu, je lehké a nezkazí se.

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 lžíce worchestru
  • 4 lžíce omáčky teryiaki
  • pepř
  • sůl

 

Postup:

1. Z kýty připravíme asi 3 cm vysoký plát, který nařežeme na 2-3 mm silné plátky.
2. Plátky masa promícháme s výše uvedenými přísadami a necháme nejlépe přes noc v lednici marinovat.
3. Druhý den dáme maso sušit, nejjednodušší způsob je v domácí sušce, kde lze regulovat teplotu.
4. Plátky masa vyrovnáme na síta domácí sušárny a sušíme při teplotě 50-60 °C po  dobu 8-9 hodin.
5. Usušené maso přendáme do uzavíratelných dóz a skladujeme v lednici.