Cordon Bleu
Vynikající francouzský recept tentokrát z kuřecího masa.
Ingredience:
- 4 ks kuřecích stehenních řízků
 - 4 plátky ementálu
 - 8 plátků šunky
 - hladká mouka
 - strouhanka
 - vejce
 - mléko
 - mletý černý pepř
 - sůl
 - olej na smažení
 
Postup:
- Kuřecí stehenní řízky velice jemně naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky masa poklademe šunku a sýr. Maso zavineme tak, aby šunka ani sýr nepřečníval. Okraje sepneme pomocí párátek.
 - Nyní vše obalíme v mouce, v mléce rozšlehaném vejci a strouhance.
 - Obalené Cordon Bleu z kuřecího masa dáme smažit, špalíčky smažíme pozvolna ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji. Párátka opatrně vyjmeme, maso zešikma rozřízneme v polovině.
 - Cordon Bleu z kuřecího masa servírujeme s přílohou ze zeleniny nebo brambor v různých úpravách.