Odebírejte nás na YouTube
Cordon Bleu
Vynikající francouzský recept tentokrát z kuřecího masa.
Ingredience:
- 4 ks kuřecích stehenních řízků
- 4 plátky ementálu
- 8 plátků šunky
- hladká mouka
- strouhanka
- vejce
- mléko
- mletý černý pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- Kuřecí stehenní řízky velice jemně naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a opepříme z obou stran. Na plátky masa poklademe šunku a sýr. Maso zavineme tak, aby šunka ani sýr nepřečníval. Okraje sepneme pomocí párátek.
- Nyní vše obalíme v mouce, v mléce rozšlehaném vejci a strouhance.
- Obalené Cordon Bleu z kuřecího masa dáme smažit, špalíčky smažíme pozvolna ze všech stran na pánvi v rozehřátém oleji. Párátka opatrně vyjmeme, maso zešikma rozřízneme v polovině.
- Cordon Bleu z kuřecího masa servírujeme s přílohou ze zeleniny nebo brambor v různých úpravách.