Čokoládová pěna

Vynikající francouzský dezert, jehož základem je kvalitní čokoláda s vyšším obsahem kakaa. Potěší nejeden mlsný jazyk.

Ingredience:

  • 150 g čokoláda alespoň 70% kakaa
  • 1 ks vejce
  • 3 lžička hnědý rum
  • 500 ml smetana ke šlehání
  • 1 snítka máta na ozdobu

 

 Postup:

Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého míchání do této směsi přilijte rozpuštěnou čokoládu. Smetanu vyšlehejte dotuha a přidejte do základu. Opatrně promíchejte a dejte vychladit. Z pěny vykrajujte pomocí dvou lžic úhledné nočky a podávejte s mátou.