Cizrnový humus

Recept na cizrnový humus, který je výborný k čerstvému pečivu.

Ingredience:

  • 250 g cizrny
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 125 g sezamové pasty tahini
  • šťáva z jednoho citrónu
  • podle chuti sůl


Postup:

  1. Uvaříme si cizrnu podle návodu na obalu.
  2. Vařenou cizrnu nameleme a přidáme šťávu z citrónu, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej, sezamovou pastu a případně další ingredience (viz TIP).
  3. Vše společně umixujeme do hladké hmoty. 
  4. Výsledná směs bude mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, hustotu můžeme ovlivnit přidáním olivového oleje.
  5. Můžeme ihned podávat, ale humus je lepší přes noc uleželý.


Tip:

Do humusu můžeme přimíchat například chilli, mletý pepř, nebo kmín.